El Palau d'Anglesola estudia si denuncia les pintades com a incitació a l'odi

S'han comptabilitzat, al menys, sis grafitis en voreres de la localitat, davant d'habitatges amb llaços grocs o altres símbols de suport als polítics i líders socials empresonats

Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:52h
Imatge d'algunes de les pintades
Imatge d'algunes de les pintades | ACN
L'Ajuntament del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) denunciarà durant aquest dilluns davant els Mossos d'Esquadra les pintades aparegudes la matinada de diumenge en diverses voreres del poble amb un '155', en concret davant de cases on hi havia cartells o llaços grocs de suport als polítics i líders socials empresonats i que en algun cas també van rebre l'impacte d'algun ou a la façana.

L'alcaldessa Montserrat Meseguer ha explicat que durant aquest dilluns efectius de la brigada municipal faran un recull de les diferents pintades mitjançant fotografies per poder denunciar els fets a la policia. Inicialment ho denunciaran com a danys a la via pública provocats per un acte vandàlic però no descarten que puguin afegir-hi també alguna connotació d'incitació a l'odi, segons ha assenyalat Meseguer. La denúncia la presentarà l'Ajuntament tenint en compte que les pintades s'han fet en voreres públiques tot i que també hi faran constar els possibles desperfectes que s'hagin fet a propietats privades. Les pintades han aparegut davant, al menys, de sis habitatges de la població.

Meseguer ha comentat que setmanes enrere i també durant el cap de setmana van aparèixer pintades al municipi amb el símbol nazi o amb el missatge 'Viva España', entre altres, tot i que en aquella ocasió el consistori va optar per no presentar denúncia, a diferència d'ara, amb l'aparició de pintades amb la incripció '155' davant de cases del poble.

Per la seva banda, el CDR del Palau d'Anglesola han alertat que "aquesta gamberrada agafa un caire perillós ja que sembla que ens assenyalin com els nazis marcaven les cases dels jueus". Membres del CDR defensen que "no s'ha de caure en la provocació d'aquests atacs" i proposen "seguir augmentant les mostres cíviques en forma de llaços grocs i cartells en defensa dels presos polítics".