Unió de Pagesos insisteix en la necessitat d'un pla d'arrencada de presseguers

L'organització va enviar una carta a la ministra al desembre reclamant mesures per als productors de fruita d'os

Redacció
21 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:30h
Unió de Pagesos ha traslladat aquesta setmana al president de la Comissió d'Agricultura al Congrés, José Ignacio Llorens, la proposta d'impulsar un pla d'arrencada per a préssec i nectarina, com a mesura d'impacte a curt termini per combatre la situació de crisi de la fruita dolça, amb els fons comunitaris destinats a retirades excepcionals, la qual cosa no implicaria augmentar el pressupost del sector per part de les administracions.

El sindicat, que ja havia proposat aquesta mesura a la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, a través d'una carta al desembre, va recordar a la reunió que l'aplicació de mesures excepcionals de retirada ha resultat insuficient després de quatre campanyes consecutives, ha informat l'organització aquest divendres en un comunicat.

Unió de Pagesos va demanar al Ministeri d'Agricultura que sol·licités a la Comissió Europea l'autorització perquè els fons previstos per a pertorbació de mercat es destinin a ajudar els agricultors que vulguin arrencar la seva plantació.

Amb el mateix import destinat a retirada excepcional, que el 2017 va ser de 7.888.425 euros en l'Estat, i amb la previsió d'ajuda de 4.500 euros per hectàrea, el sindicat calcula que es podrien retirar de la producció unes 1.753 hectàrees en un any.

La iniciativa hauria de prioritzar el préssec i la nectarina, que comencen a comercialitzar-se al juliol, perquè és quan es produeix un excés d'oferta i es comercialitzen les varietats més productives.