El PP culpa la Generalitat i no el 155 de la no implementació de mesures de seguretat per als Agents Rurals

Marisa Xandri respon al director general del cos, Marc Costa, que si no s'ha avançat en la protecció dels efectius és perquè "l'executiu de Puigdemont estava ocupat amb altres coses"

Redacció
20 de gener del 2018
Actualitzat a les 0:07h
Imatge de dos Agents Rurals
Imatge de dos Agents Rurals | Arxiu
La presidenta del PP de Lleida, Marisa Xandri, ha qualificat d'"inacceptable" que es vinculi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució amb la no implementació de mesures de seguretat per als agents rurals.

Respon d'aquesta manera a les declaracions que va fer a l'ACN el director general del cos, Marc Costa, que va assegurar que l'aturada que ha suposat la intervenció de la Generalitat ha retardat aspectes com l'aprovació del nou reglament d'armes, l'arribada d'armilles, manilles i defenses extensibles o la convocatòria de 50 places de subinspector. Segons Xandri, que la passada legislatura presidia la comissió d'Agricultura del Parlament, si no s'ha avançat en la protecció dels efectius és perquè "l'executiu de Puigdemont estava ocupat amb altres coses" i perquè no eren una prioritat per a la consellera d'Agricultura destituïda Meritxell Serret.

En aquest sentit, insta el director general dels Agents Rurals a "fer pública la documentació que acrediti que la senyora Serret va tramitar degudament aquests assumptes abans de fugir a Brussel·les".

La presidenta del PP de Lleida també destaca que Marc Costa va tenir una estreta relació amb l'ANC com a responsable de la comissió jurídica de l'entitat independentista i afegeix que "quan es consulta la seva biografia s'entenen perfectament moltes coses".