El compositor musical canadenc Normand Roger serà el convidat especial d'Animac 2018

La mostra també presentarà els projectes en fase de producció "Black is Beltza", òpera prima animada de Fermín Muguruza, i "Buñuel en el laberinto de las tortugas", del realitzador Salvador Simó

Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:31h
Imatge de Roger Normand
Imatge de Roger Normand | ACN
La 22a edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya que se celebrarà a Lleida del 22 al 25 de febrer, comptarà amb la participació del prestigiós compositor i dissenyador de so per a pel·lícules, Normand Roger (Montreal, 1949), un convidat de luxe amb una dilatada i fructífera carrera en el món de l'animació, amb 45 anys de trajectòria. La música és el tema escollit per aquesta edició d'Animac, un dels ingredients essencials en l'art de l'animació.

Per aquest motiu, el certamen comptarà amb una programació especial que inclourà retrospectives, projeccions especials, sessions amb música en directe, així com la masterclass que oferirà el convidat especial d'enguany, Normand Roger i una mostra dels seus films. Altrament, en el marc d'Animac 2018 també es presentaran dos esperats projectes en producció: "Black is Beltza", opera prima animada de l'exlíder de Kortatu, Fermín Muguruza, i 'Buñuel en el laberinto de las tortugas', de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro.

Normand Roger impartirà una conferència on mostrarà exemples de la varietat de rols que la música i el so poden jugar en les pel·lícules animades en les quals ha col·laborat al llarg dels anys. Roger va començar la seva carrera com a compositor independent el 1971 per a la National Film Board del Canadà i és conegut a l'estranger en gran part a causa de l'èxit de les pel·lícules animades en les quals ha col·laborat, creant més de 200 bandes sonores en els darrers 45 anys, incloent-hi moltes produccions als Estats Units, Europa, Rússia i el Japó. Aquestes pel·lícules han merescut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l'Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscars.

El compositor canadenc visitarà Animac en companyia de Marcy Page, productora d'animació de la prestigiosa National Film Board del Canadà (NFBC) des del 1990 i compromesa amb produccions independents que han obtingut més de 250 premis per a la NFBC, incloses 6 nominacions als Premis de l'Acadèmia de Hollywood amb 2 Oscars per a curts d'animació.

Presentació dels projectes en fase de producció de Fermín Muguruza i Salvador Simó

A més de les habituals seccions de curts i llargmetratges, a Animac 2018 es presentaran dos esperats projectes en producció: "Black is Beltza", òpera prima animada del basc Fermín Muguruza; i "Buñuel en el laberinto de las tortugas", de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro. Muguruza, presentarà a Animac dins de l'apartat "En construcció" el seu projecte de llarg animat, produït per Talka Records & Films i Setmàgic Audiovisual on la música hi juga un paper molt important. "Black is Beltza" és una roadmovie diferent, una història de lluita i opressió, de justícia i canvi.