«Paranoia de la policia espanyola, porta dies revisant maleters a la frontera»

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya denuncia moviments a l'Aran

Carles Puigdemont, canviant de cotxe en un túnel per esquivar la policia, l'1-O
Carles Puigdemont, canviant de cotxe en un túnel per esquivar la policia, l'1-O | Cedida
Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:13h
Junts per Catalunya i ERC, i potser la CUP, proposaran Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. La incògnita de com es produirà la investidura, en cas de fer-se efectiva, però, està sobre la taula.

El mateix Puigdemont ha insistit avui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la investidura a distància: “Les fórmules que estudiem no estan prohibides”. El president reivindica que es pot governar des de l'exterior gràcies a les noves tecnologies i recorda que el Parlament "ja va aprovar una llei per l'ús de mitjans telemàtics".

Tot i això, en els últims dies s'ha comentat des dels mitjans espanyols la possibilitat que Puigdemont es presentés al Parlament, després d'esquivar els controls policials, per tal de ser investit. Llavors s'entregaria a la justícia, apunten.

Aquesta remota opció no agrada massa al govern espanyol que ha reforçat la vigilància a les fronteres. Així ho constata l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, que ha fet una piulada totalment explícita: “Porten tres dies amb controls revisant maleters a la frontera de l'Aran. Paranoia màxima de la policia nacional espanyola i la Guàrdia Civil”.