Sandro Rosell seguirà a la presó perquè existeix un «altíssim risc de fuga»

L'Audiència Nacional rebutja el recurs de l'expresident del Barça i considera acreditat que ha mogut influències per aconseguir un "refugi blindat" per una persona relacionada amb la causa

Sandro Rosell surt de la Ciutat de la Justícia.
Sandro Rosell surt de la Ciutat de la Justícia. | ND
Redacció
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:29h

Sandro Rosell surt de la Ciutat de la Justícia. Foto: Europa Press


L'Audiència Nacional ha rebutjat aquest divendres deixar en llibertat provisional l'expresident del Barça Sandro Rosell, empresonat des del passat mes de maig per l'operació Rimet. Considera que existeix un "altíssim risc de fuga". En la interlocutòria consta acreditat que Rosell ha mogut influències per aconseguir un "refugi blindat" per a l'extradició a Tailàndia o Dubai d'una persona pròxima a Ricardo Teixeira, expresident de la Federació Brasilera de Futbol i acusat de blanqueig de capitals en el mateix procediment.  

"No hi ha cap mesura alternativa, més enllà de la presó provisional incondicional, que pugui conjurar el risc de fuga d'una persona amb aquesta possibilitat de contactes a l'estranger, en països sense tractats d'extradició amb Espanya", exposa la sala Penal, i afegeix que la presó provisional és, per tant, "necessària, proporcionada i insubstituïble" per qualsevol altra mesura menys dura. 

L'Audiència va ordenar presó provisional per a Rosell al mes de maig en considerar que liderava una organització criminal internacional dedicada al cobrament de comissions il·legals derivades dels drets de la selecció brasilera. Per aquests fets, l'expresident del Barça hauria blanquejat quasi 15 milions d'euros. Al desembre, la magistrada Carmen Lamela ja va rebutjar deixar-lo en llibertat.