La Paeria formalitza la compra de l'antic convent que acollirà persones sense sostre

El consistori invertirà 803.000 euros i destinarà a l'edifici un altre milió d'una herència

Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:29h
Àngel Ros ha firmat la compra de l'antic convent
Àngel Ros ha firmat la compra de l'antic convent | Paeria
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha formalitzat la signatura del compromís de compravenda de l'antic Convent de les Josefines de Lleida, un edifici de 3.200 metres quadrats situat en la calli Acadèmia, que es convertirà en la nova llar "dels més vulnerables de la ciutat", el Centre de Dia i Residència per a persones sense sostre Pare Suñol.

La compra d'aquest edifici l'assumeix íntegrament l'ajuntament dins del seu pressupost d'inversions, per un import de 803.513 euros que seran pagats al moment en el que s'atorgui l'oportuna escriptura pública de compravenda, ha informat el consistori aquest dimecres en un comunicat.

Segons Ros, aquesta fórmula de compra permetrà destinar un milió d'euros provinent d'un llegat atorgat per beneficència a la rehabilitació i a l'engegada d'aquest equipament, que podria fer-se per fases. L'alcalde ha agraït la col·laboració de les entitats que fan possible aquest projecte, com són el Bisbat de Lleida, Cáritas i Arrels i ha tingut un record pel Pare Joan Suñol, mort recentment, a qui va definir com "inspirador" d'aquest projecte, que portarà el seu nom.

"Estem fent possible un projecte d'atenció a les persones més febles de la societat, perquè a una situació econòmica dura sumen també una situació personal i familiar, amb determinades patologies associades, que les fan especialment vulnerables", ha afirmat Ros, després de signar l'acord amb la representant de la Congregació Institut de les Religioses Filles de Sant Josep, Esperanza Miguel Pérez.