Manel Riu declara davant el jutge acusat de delictes d'incitació a l'odi

S'ha convocat una concentració de suport davant de l'Ajuntament per acompanyar Riu fins als jutjats

Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a la 1:21h
Manel Riu, en imatge d'arxiu
Manel Riu, en imatge d'arxiu | Manel Riu
El veí de Tremp acusat d’un delicte d’incitació a l’odi i revelació de secrets a les xarxes socials, Manel Riu, declara aquest dijous davant del jutge de Tremp. Manel Riu ja va explicar en una entrevista a Ràdio Tremp el passat 20 de desembre que afrontava el judici “sense por” i que les denúncies de la Guàrdia Civil no farien que la seva actitud canviés. 
 
Concentració de suport

Per donar suport al professor de l'INS Tremp, s'ha convocat, a dos quarts de deu del matí, una concentració davant de l'Ajuntament. Sota el lema Manel, mai caminaràs sol! la mobilització acompanyarà l'acusat fins a la porta del jutjat on està previst que declari a partir de les deu del matí.
 

Cartell concentració de suport a Manel Riu. Foto: Cedida


Detingut el 16 de novembre

Manel Riu va ser detingut per la Guàrdia Civil i traslladat a comissaria el passat 16 de novembre. Se l'acusava d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran dels seus comentaris a les xarxes socials on denunciava la violència policial. Riu, però, es va acollir al seu dret a no declarar, i va estar deixat en llibertat després de signar uns documents al costat del seu advocat.

El cos armat va detallar pocs dies després que la detenció de Riu s’incloïa dins la que havien anomenat “operació Dignity” i que a part del delicte d’odi, al denunciat se li atribuïa també el de revelació de secrets.