L'oposició demana aturar l'enderroc dels nínxols de Santa Cecília fins que no es presenti la remodelació

Els grups municipals del PDECAT, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú de Lleida han presentat una proposta de resolució conjunta que demana que no es faci cap acció

Imatge dels nínxols de Santa Cecília
Imatge dels nínxols de Santa Cecília | Arxiu
Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:26h
Els grups municipals del PDECAT, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú de Lleida han presentat una proposta de resolució conjunta que demana que no es faci cap acció d'enderroc ni trasllat de restes humanes dels sectors afectats pel decret de ruïna del pavelló de Santa Cecília del cementiri municipal de Lleida fins que no es presenti el projecte de reconstrucció d'aquest sector als grups de l'oposició.

El passat 13 de desembre es va signar un decret d'alcaldia on es posava en coneixement dels afectats la declaració de ruïna perimetral dels sectors A, B, F i G del departament de Santa Cecília desestimant les al·legacions presentades i ordenant l'enderroc dels nínxols. Aquest decret no esmenta el projecte de reconstrucció dels sectors afectats.

El projecte de reconstrucció havia estat explicat en la sessió del Consell Municipal de Patrimoni de Lleida el passat 13 de setembre. Després que els tècnics reconeguessin que la degradació del pavelló funerari responia a la deixadesa i la manca de conservació per part de l'ajuntament de Lleida, es parlava de mantenir i recuperar elements singulars com les façanes, les arcades, els elements comuns i els jardins que conformen el conjunt monumental de Santa Cecília i la reconstrucció de la secció de nínxols mantenint l'arquitectura i l'estètica orginals.