Presó per a un advocat de 30 anys per haver pressionat una nena perquè li enviés fotografies nua

Les dues parts han arribat a un acord | L'home haurà d'indemnitzar la família de la nena amb 40.000 euros

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:45h
L'advocat, veí de València d'uns trenta anys, R. C. D., acusat d'haver convençut una nena de nou anys de Lleida perquè li enviés fotografies nua, ha acceptat aquest dimecres dos anys de presó per un delicte de corrupció de menors. Les parts han arribat a aquest acord quan ja s'havia celebrat aproximadament la meitat de la vista a l'Audiència de Lleida. Com que l'acusat no té antecedents, podrà demanar la suspensió de la pena i evitar així entrar a la presó.

La fiscalia, però, ha informat que, com a condició a la suspensió, l'home no podrà tornar a delinquir en un termini de quatre anys, haurà de participar en un programa formatiu per evitar tornar a incórrer en aquests comportaments i haurà d'indemnitzar la nena amb 40.000 euros pels danys morals causats. La fiscalia demanava inicialment sis anys de presó i en la seva declaració, l'acusat ha negat els fets. Finalment, però, amb l'objectiu de rebaixar la condemna, l'home ha acceptat haver demanat i rebut les fotografies de la nena nua i ha reconegut ser conscient que la nena era menor d'edat, tot i que no tant petita. L'acord, per un delicte de corrupció de menors, també contempla dos anys de llibertat vigilada.

Els fets van tenir lloc l'any 2015, quan la mare d'una nena de nou anys va descobrir que la seva filla havia enviat dues fotografies de la part inferior del seu cos, nua, a l'acusat, a través de l'aplicació mòbil 'Hangouts'. La dona va trobar les imatges perquè la nena les enviava des del seu mòbil i aquestes es quedaven emmagatzemades en l'aplicació 'Picassa'. La mare va decidir contactar amb l'home fent-se passar per la seva filla i aquest li va demanar més fotografies. Durant la vista també ha transcendit que l'home li va enviar una foto despullat a la menor, que va desencadenar que es donessin a conèixer els fets.

Segons el ministeri públic, "l'acusat era plenament conscient de l'edat de la nena". Tot i que l'home, en la seva declaració a l'inici del judici, ha negat haver demanat ni haver rebut fotografies de la nena, finalment, quan ja s'havia celebrat aproximadament la meitat de la vista, ha decidit reconèixer els fets i les parts han pactat una pena de dos anys de presó. Durant la vista, ha declarat la nena, la seva mare i els mossos que van dur a terme la investigació. Durant el judici no s'ha permès als mitjans de comunicació enregistrar l'àudio ni prendre cap imatge dins la sala.