Un radar mòbil fotografia més de 1.300 infraccions en tan sols sis dies

L'Ajuntament sancionarà 240 conductors que superaven els 70 km/h

17 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:00h
Avís de radar a l’entrada sud de la ciutat
Avís de radar a l’entrada sud de la ciutat | Darío Albert
L'Ajuntament de Tremp ha conclòs la campanya de control de velocitat dels vehicles. En els sis dies que ha estat operatiu -els dies 8, 9, 10, 11, 22 i 23 de desembre-, el radar mòbil ha fotografiat fins a 1.363 vehicles que superaven els 60 km/h, tot i que el màxim permès per circular per una població és de 50km/h. 

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, va avançar els resultats al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp. Del total d'infraccions, l'Ajuntament sancionarà aquells que hagin circulat per la ciutat a més de 70 km/h: uns 240 conductors a qui se'ls aplicarà una multa en funció de l'escala de sancions de l'ordenança del consistori. Aquells que circulaven entre 60km i 70km rebran un advertiment per escrit avisant-los que a la propera sí que rebrien la sanció corresponent. 

Per Ubach, la prova pilot ha confirmat les suposicions que tenia el consistori perquè ha demostrat que "a Tremp es corre més del compte", però ha matisat que durant els dies en que el radar estava actiu van circular molts cotxes per la ciutat "que estaven de pas" per ser un pont festiu. 

Durant l'entrevista, Ubach ha avançat que els diners recaptats a partir de les sancions es revertiran en matèria de seguretat viària, com per exemple, il·luminar els passos de vianants. L'alcalde ha reconegut que l'Ajuntament es planteja tornar a instal·lar el radar mòbil a diferents punts de la ciutat, si bé aquestes actuacions es podrien fer sense cap periodicitat marcada.