Les entitats sobiranistes convoquen mobilitzacions aquest dimarts per la llibertat dels presos

L'ANC i Òmnium criden a concentrar-se a les vuit del vespre davant dels ajuntaments quan es compleixen tres mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | A Barcelona, les entitats han convocat una concentració a la cruïlla entre Casp i passeig de Sant Joan

Imatge d'una de les manifestacions
Imatge d'una de les manifestacions | Adrià Costa
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 0:58h

Manifestació per la llibertat dels presos polítics Foto: Adrià Costa


L'ANC i Òmnium han convocat concentracions aquest dimarts arreu del país per protestar pels tres mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart porten empresonats. Les entitats sobiranistes han cridat a concentrar-se a les vuit del vespre davant dels ajuntaments catalans amb l'excepció de Barcelona, on s'ha preparat un acte alternatiu. A la capital catalana, hi ha convocada una mobilització a la cruïlla entre el carrer de Casp i el passeig de Sant Joan amb el lema "Som gent de pau".  

Després de la mobilització, celebraran un acte a l'avinguda de Lluís Companys presentat per l'actriu Marta Millà i en què intervindran l'economista i activista Arcadi Oliveres i la catedràtica de Dret Constitucional i coordinadora del Col·lectiu Praga, Mercè Barceló. Tancaran l'acte de Barcelona els dos líders de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri. Les entitats tornaran a exigir la llibertat dels dos dirigents independentistes injustament empresonats.
 

Convocatòria de les entitats sobiranistes Foto: ANC


Cuixart és encara president d'Òmnium mentre que Sànchez va deixar la presidència de l'ANC per concórrer a les eleccions del 21-D com a número dos de la llista de Carles Puigdemont. Tots dos fa més de 90 dies que són a la presó de Soto del Real, on van entrar el 16 d'octubre acusats d'un suposat delicte de sedició per haver promogut les manifestacions davant la Conselleria d'Economia del 20 de setembre.