Plantegen una llista unitària d'esquerres el 2019 per desbancar Àngel Ros de l'alcaldia

El Comú vol una candidatra amb ERC, CUP i Podem

15 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:41h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Arxiu
El Comú de Lleida no vol concórrer en solitari a les properes eleccions municipals, i ja s'ha començat a moure per bastir els vímets d'una candidatura unitària dels partits d'esquerra de la ciutat. L'objectiu, desbancar Àngel Ros de l'alcaldia que ostenta des del 2004. L'agrupació d'electors, formació no vinculada a la plataforma dels comuns liderada per Ada Colau i Xavier Domènech, proposa una confluència amb ERC, CUP, Podem i ICV, una idea que ja s'ha fet arribar a la resta de partits. 

El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha admès la dificultat d'aquest acord a nivell polític i també jurídic atès que el Comú és una agrupació d'electors, encara que s'ha mostrat obert a canviar els estatuts per constituir-se com a partit. En l'assemblea que ha fet la formació aquest diumenge s'ha obert el debat sobre aquesta qüestió, però no s'ha votat ja que alguns membres del col·lectiu han mostrat la seva disconformitat. Les formacions d'esquerres de la ciutat que han estat "temptades" pels comuns no s'han pronunciat encara de manera oficial.

​El Comú ja ho va intentar el 2015

​Quan falta un any i mig pels comicis, el Comú ha tornat a fer la proposta, similar a la que ja va presentar abans de les eleccions del 2015, quan hi van haver negociacions amb ICV i també amb ERC i la CUP. En aquella ocasió es proposava una candidatura sense sigles polítiques i no es va arribar a cap acord, i el Comú va presentar-se a les urnes en competència amb els ecosocialistes d'Eduard Baches, que va fracassar en el seu intent d'entrar al consistori.