Editorial

Aragó retira un llibre de text d'una editorial catalana per «manipular la història»

Se l'assenyala per fer servir expressions com "Corona catalanoaragonesa" en comptes de "Corona d'Aragó"

per Redacció , 14 de gener de 2018 a les 12:05 |
Imatge de la portada del llibre | Editorial Casals
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern d'Aragó ha retirat un llibre de text català de l'editorial Casals, amb el pretext que l'obra fa una "manipulació de la història". Entre d'altres, se l'assenyala per fer servir expressions com "Corona catalanoaragonesa" en comptes de "Corona d'Aragó", tal i com informa El Periódico de Aragón. La directora d'Educació d'Osca ha qualificat la denominació emprada al llibre com una "falsedat".

La consellera d'Educació, Mayte Pérez, del PSOE, ha ordenat que es revisin d'altres obres de l'editorial barcelonina per si es detecten "nous errors". En aquest sentit, ha avisat a d'altres centres d'ensenyament perquè retirin l'obra Literatura universal del programa d'estudis. El darrer 1 de desembre, la Conselleria va crear una entitat amb el propòsit de "vetllar pel rigor històric dels continguts educatius".


El llibre Literatura universal de l'Editorial Casals va sortir a la venda l'any 2015 i ha estat utilitzat al llarg de dos cursos de primer de Batxillerat de l'Institut Ramón y Cajal d'Osca. En l'actualitat el fan servir 16 alumnes d'una assignatura optativa del centre.
 

El llibre de l'editorial Casals que ha estat retirat pel Govern d'Aragó Foto: Editorial Casals

 

Participació