Equipaments

Endesa amplia una línia de mitja tensió per millorar el subministrament a 900 clients de Lleida

La companyia inverteix 102.000 euros per unir sis centres de transformació del polígon industrial El Segre

| 13/01/2018 a les 00:09h
Arxivat a: Societat, Endesa, inversió, polígon, El Segre, subministrament, llum
Endesa ha informat aquest divendres a través d'un comunicat que està duent a terme treballs d'ampliació i reforma tecnològica d'un tram de la xarxa de mitjana tensió de la ciutat de Lleida amb l'objectiu de tancar una anella elèctrica al polígon industrial El Segre i millorar així la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 900 clients de la capital del Segrià.

En concret, la companyia inverteix 102.000 euros per posar en servei un nou tram de línia elèctrica de 25 kV, de 900 metres de longitud, per unir sis centres de transformació ubicats dins del polígon que fins ara no estaven connectats entre sí.

Segons Endesa, aquesta intervenció permetrà enllaçar diferents infraestructures situades a final de línia (en estat de cul-de-sac), la qual cosa significa tancar una anella elèctrica. D'aquesta manera, es possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix en una reducció del temps de reposició i s'eviten interrupcions en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa.

A més, l’actuació es completa amb la reforma integral dels sis centres de transformació, en els quals s’està substituint les tradicionals cabines per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i més robustes de cara a suportar ambients extrems. Alhora, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de les anteriors, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Igualment, es deixen les unitats ja preparades per a un futur telecomandament, és a dir, dotades dels equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica permetrà evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

La companyia assegura que aquestes actuacions, que formen part del pla de millora de les infraestructures elèctriques del Segrià, és un pas més per dotar la xarxa de la ciutat de Lleida dels darrers avenços tecnològics amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del municipi i a les necessitats del seu mercat. "La reforma apropa les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids", afirmen.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge de la protesta | ACN
01/01/1970
La plataforma Desmilitaritzem d'Educació ha fet sentir el seu rebuig per l'estand de la institució militar al certamen
Carles Vega amb Àngel Ros | Àlvar Llobet
01/01/1970
La formació acusa Àngel Ros d'incomplir un acord de ple en permetre la presència de l'exèrcit a la fira F&T
La imatge de John Carlos, una icona mundial de la lluita | Sembra
01/01/1970
Una tria d'obres que fan pensar, que ajuden a reflexionar i que no deixen indiferent a cap lector
Joan Reñé ha visitat la zona afectada | Diputació Lleida
01/01/1970
Assenyala que els trams que podien estar afectats són de titularitat municipal
L'empresa va entarar l'any 2008 en el concurs de creditors més gran de l'Estat | ACN
01/01/1970
Els veïns rebutgen que la immobiliària vengui el sòl per a cases i no inclogui l'estació d'esquí
Imatge del nou torró d'aire | Torrons Vicens
01/01/1970
Torrons Vicens ha tret a la venda en col·laboració amb el xef Albert Adrià