Els grups polítics de la Paeria publicaran els seus comptes al web municipal

La comissió de Transparència ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per Cs, i que també reclamava la Crida

Redacció
12 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:55h
Imatge de la comissió de transparència
Imatge de la comissió de transparència | Paeria
La comissió municipal de Transparència de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució del grup de Ciutadans que preveu que tots els grups municipals de la Paeria hagin de publicar al web municipal de Transparència els respectius comptes. D'aquesta manera, els grups donaran a conèixer la mateixa informació que ja estan obligats a trametre al Tribunal de Comptes sobre el destí dels diners públics que reben per fer la seva funció a l'Ajuntament.

Per contra, la comissió ha desestimat una proposta del Comú per elaborar una ordenança específica de Transparència, amb vots en contra de PSC i Ciutadans. Els grups d'ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú hi ha votat a favor, mentre el PDECAT i el PP s'han abstingut. La comissió de Transparència de la Paeria ha celebrat aquest divendres la seva última sessió sota la presidència de la portaveu del grup de Ciutadans, Ángeles Ribes, i que ara passarà a mans del PDECAT.

En la pròxima reunió, prevista pel 9 de febrer, la presidència de la comissió municipal de Transparència passarà a un regidor o regidora demòcrata, encara per designar. En la seva darrera sessió com a presidenta de la comissió, Ribes ha destacat que properament s'ampliarà la informació que s'ofereix al web pel que fa al seguiment de les mocions aprovades pel consistori, amb la valoració que en fa cada grup polític, i sobre els currículums vitae dels treballadors eventuals dels grups municipals.

D'altra banda, la Crida-CUP també havia demanat que es presentés la relació de retribucions, regals o avantatges que reben els càrrecs electes al marge del cartipàs, d’acord amb la Llei de Transparència, una sol·licitud que la comissió ha ajornat perquè, segons Ribes, no s'ha rebut "en el degut temps i forma".