Equipaments

Foment aportarà un milió d'euros al nou Museu Morera de Lleida

L'alcalde Àngel Ros celebra la concessió d'aquesta partida procedent de l'1,5% Cultural per adequar l'edifici de l'antiga Audiència perquè pugui acollir la pinacoteca

per Redacció, 12 de gener de 2018 a les 00:19 |
El nou Museu Morera estarà ubicat a l'antiga audiència | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ministeri de Foment aportarà 1.088.907,32 euros al nou Museu d'Art de Lleida, l'actual Museu Morera que s'ubicarà a l'edifici de l'antiga Audiència Provincial. La dotació prové dels fons que es generen per a l'1,5% Cultural com a conseqüència de l'execució d'obra pública. L'alcalde Àngel Ros ha celebrat l'aportació de Foment, que representarà el 22,28% del pressupost total de l'adequació de l'edifici de l'antiga Audiència perquè pugui esdevenir la seu de la pinacoteca.

Ros ha destacat la importància que el Museu Morera, en el seu centenari, "hagi aconseguit sumar esforços de totes les administracions sense exclusió: Europa amb els Fons FEDER, l'Estat, la Generalitat, la Diputació de Lleida i la Paeria". "És una mostra que la col·laboració institucional és bàsica per al desenvolupament de projectes de ciutat i de territori, específicament, de l'àmbit cultural", ha manifestat l'alcalde de Lleida.

 

Participació