Comissió

El PDECAT demana a la Paeria que denunciï el president d'Aragó per difamar contra els tècnics del Museu

El grup municipal vol també que Àngel Ros retorni el llibre 'Tejidos de vecindad' per les "falsedats i manipulacions històriques que conté"

per Redacció, 11 de gener de 2018 a les 12:51 |
Javier Lambán, president d'Aragó | RTVE
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PDECAT ha presentat una proposta de resolució a la Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l'Educació, Esports i de la Participació que s'ha de celebrar el proper 18 de gener per reclamar que la Paeria emprengui accions contra el govern d'Aragó per difamació i calúmnies als tècnics del Museu de Lleida.

La formació considera que el president aragonès, Javier Lambán, i la seva consellera de Cultura, Mayte Pérez, han de rectificar les declaracions que van fer posant en dubte la professionalitat dels tècnics del Museu de Lleida en la conservació i la restauració de les peces que avui fa un mes van ser traslladades a Sixena per la força i a l'empara de l'article 155 de la Constitució.


La proposta insta l'Ajuntament de Lleida a emprendre les accions legals necessàries per denunciar Lambán i Pérez per difamació i calúmnies, en defensa de la professionalitat dels tècnics del Museu. El portaveu del grup municipal, Paco Cerdà, explica que "no ens podem quedar callats i sense fer cap acció" després d'aquestes acusacions. "No només ens han espoliat, sinó que a més ens acusen de tots els mals" en relació a les bones pràctiques de conservació i restauració que, segons el govern aragonès, no s'haurien aplicat amb les obres objecte de disputa.

Així mateix, també es reclama a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que retorni al seu remitent el llibre Tejidos de vecindad i que reclami al president aragonès una rectificació pública per les falsedats i manipulacions històriques que conté aquesta publicació, així com per l'oportunisme de fer la tramesa d'aquest volum en l'actual context.

 

Participació