L'advertència del «Financial Times» al govern espanyol sobre l'independentisme

El prestigiós rotatiu adverteix Madrid en plenes negociacions sobre la investidura de Carles Puigdemont

Artur Mas, Neus Lloveras, Carles Puigdemont i Marta Rovira a la manifestació de Brussel·les
Artur Mas, Neus Lloveras, Carles Puigdemont i Marta Rovira a la manifestació de Brussel·les | ACN
Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:48h
Un bloqueig de la investidura de Carles Puigdemont per part de Madrid provocaria una reacció de l'independentisme. El Financial Times s'ha fet ressò aquest dimecres de les negociacions entre els partits independentistes per configurar la mesa del Parlament i investir Carles Puigdemont com a president. En concret, el prestigiós rotatiu britànic diu que "si la investidura és bloquejada als tribunals, això pot ser utilitzat com una nova arma pels independentistes per mostrar que Espanya maltracta la regió i atempta contra els drets democràtics". 

Ara per ara, les opcions d'una investidura telemàtica de Carles Puigdemont o d'una investidura delegada guanyen força entre Junts per Catalunya i ERC. Puigdemont tornaria aleshores a Catalunya ja investit com a president i, molt probablement, seria detingut un cop arribés a territori espanyol. ERC ha demanat a Puigdemont que, un cop investit, torni a nomenar Oriol Junqueras com a vicepresident com a mesura de pressió per reclamar la seva excarceració davant del Suprem. 

En qualsevol cas, els partits independentistes segueixen negociant amb un primer horitzó el 17 de gener a les 11 del matí, quan Mariano Rajoy ha convocat la sessió constitutiva del Parlament i s'ha de decidir qui formarà part de la Mesa, un òrgan que serà rellevant en cas d'haver d'optar per una investidura sense la presència del candidat al Parlament. 
 

El ''Financial Times'' es fa ressò de les negociacions per a la investidura de Puigdemont