El Tribunal Suprem notifica a Pascal, Rovira, Gabriel i Boya que les investiga per l'1-O

La coordinadora general del PDECat, la secretària general d'ERC i les exdiputades de la CUP hauran de declarar en seu judicial al llarg de les properes setmanes

Mireia Boya i Anna Gabriel
Mireia Boya i Anna Gabriel | Adrià Costa
Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:59h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha rebut aquest dimecres la notificació del Tribunal Suprem informant-la que està investigada en la causa del referèndum de l'1 d'octubre i que haurà d'anar a declarar en seu judicial. Marta Rovira, secretària general d'ERC, va rebre ahir la notificació, mentre que Anna Gabriel i Mireia Boya, exdiputades de la CUP, també han rebut la comunicació.

Així ho han explicat fonts del partit a Europa Press, després que el Suprem notifiqués també dimarts l'expresident de la Generalitat Artur Mas que l'investiga per la mateixa causa, la qual va considerar "inversemblant i inconcebible".

Al desembre, el Suprem va ampliar la investigació a tot el que va considerar que formava part del comitè estratègic del procés independentista, i que estaria format pels investigats Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, a més dels portaveus de les formacions independentistes i líders d'entitats sobiranistes.