Vandalisme

La Paeria fa una crida al civisme arran dels actes vandàlics al nou bosc urbà de Balàfia

Des de l'ajuntament s'assegura que serà "estricta" amb les sancions, que poden arribar als 1.500 euros i als 3.000 en cas de reincidència

per Redacció , 10 de gener de 2018 a les 17:19 |
Imatge del banc amb una pintada | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida ha fet una crida al civisme de la ciutadania arran dels actes vandàlics produïts en els últims dies al bosc urbà del barri de Balàfia, que es va estrenar fa tot just un mes. Fa uns dies, l'espai va aparèixer amb deixalles, danys en el mobiliari urbà i l'arbrat, excrements de gossos i pintades. El tinent d'alcalde Félix Larrosa ha lamentat aquest fets i ha demanat la complicitat dels veïns "perquè denunciïn els autors i s'eviti d'aquesta manera malmetre l'espai públic de tots".

La Paeria recorda que l'ordenança municipal de civisme preveu sancions per danys o maltractament a l'arbrat o al mobiliari urbà que poden anar des de 600 fins a 1.500 euros, en tractar-se d'infraccions greus, que en cas de reincidència es poden considerar molt greus i arribar fins als 3.000 euros. D'altra banda, la Guàrdia Urbana de Lleida també reforçarà la tasca de vigilància d'aquests comportaments que ja duen a terme els agents cívics.


Larrosa ha recordat que els autors dels fets en són els responsables directes i que si són menors, la responsabilitat recau en les seves famílies, però que els actes vandàlics no poden quedar impunes. Per això, ha assegurat que la Paeria serà "estricta" en l'aplicació de les sancions previstes.

Des de l'Ajuntament de Lleida han recordat que els agents cívics vetllen per evitar tot tipus d'actuacions incíviques i actes vandàlics arreu de la ciutat. Tot i això, es dedicaran patrulles de la Guàrdia Urbana a reforçar aquesta tasca de prevenció i control d'aquests comportaments, segons ha assenyalat la regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres.


L'any 2016 la Paeria va posar en marxa una campanya de comunicació per recalcar la necessitat de cuidar l'espai públic. En el material informatiu de la campanya s'informava del cost que té per l'Ajuntament reposar un parc infantil -20.000 euros-, una paperera -120 euros- o un banc -300 euros- per tal de conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'una major cura.

Larrosa ha explicat que la Paeria destina molts recursos humans i econòmics a arranjar destrosses en mobiliari urbà i netejar pintades. Només els darrers tres mesos ha destinat 5.420,36 euros en treure i netejar pintades, cartells i papers, segons ha concreta el tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat.

 

Participació