Equipaments

Els escoltes de Bellpuig es queden sense local perquè l'església els demana un lloguer per ser «laics»

L'entitat haurà de fer el Cau de forma temporal al carrer

per Redacció , 10 de gener de 2018 a les 12:33 |
Tres responsables de l'agrupament escolta | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els escoltes de l'Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Ramon Folch de Bellpuig (Urgell) s'han vist obligats a deixar el local on han desenvolupat les seves activitats de lleure infantil i juvenil en els darrers 40 anys. D'aquesta manera, a partir del pròxim dissabte tenen previst fer el Cau – la trobada setmanal dels diferents grups d'infants i joves que conformen l'agrupament – al carrer.

El cap de l'Agrupament, Tomàs Sala, ha explicat que les dependències que han ocupat tota la vida són als baixos de l'església i ara el nou mossèn els demana que paguin un lloguer mensual perquè fa uns anys l'entitat es va desvincular del catolicisme per passar a ser un moviment laic. Segons Sala, com que la tasca que fan és de caràcter voluntari no poden fer front al lloguer mensual, que s'hauria de sumar a les despeses de llum i aigua que ja fa uns anys que van assumir d'acord amb el rector. Els escoltes estan parlant amb l'Ajuntament per mirar de trobar un nou local per desenvolupar les activitats amb les més de cent persones que conformen l'Agrupament.


D'uns anys ençà els escoltes van trencar "el vincle" amb l'Església per passar a ser una entitat de caràcter laic i després de mantenir reunions amb la Parròquia es va acordar assumir algunes despeses com la llum i l'aigua que els escoltes van creure oportú afrontar. Això no obstant, enguany, amb l'arribada d'un nou mossèn al poble, s'ha demanat als escoltes que afrontin el cost de les despeses que generen al local en forma de lloguer, tot i que fins ara havien ocupat l'espai de forma gratuïta.

Actualment, Càritas necessita un magatzem més a prop del lloc on fan els repartiments a la localitat, ja que la Parròquia està pagant un lloguer en un altre local i per això han demanat quedar-se amb la sala més gran dels escoltes. Aquesta situació aboca a l'Agrupament a fer front a un lloguer de 250 mensuals a més a més de quedar-se sense la sala més gran de que disposaven fins ara i per això han decidit marxar d'aquest espai.


Sala ha explicat que a partir de dissabte que ve faran el Cau al carrer. Seran els 90 infants i joves i 20 caps (monitors) de 6 a 18 anys, que desenvoluparan les dues hores d'activitats de lleure però en algun espai de la via pública de Bellpuig. Segons diu, aquesta situació serà temporal i esperen que no s'allargui més de dos mesos. La seixantena de famílies que formen part de l'Agrupament hi estan d'acord i entitats del poble s'han ofert per prestar-los serveis com els lavabos durant les hores del Cau. A més a més, tenen previst muntar una tenda-barracó mentre duri el Cau per tenir un lloc on aixoplugar-se en cas de necessitat.

 

Participació