El Trail Carlac del 16 i el 17 de juny ja obre inscripcions a la Vall d'Aran

El primer trail per etapes de la demarcació de Lleida concentra cinc curses espectaculars en un cap de setmana de pura muntanya per a tota la família

Les espectaculars vistes del Trail Carlac
Les espectaculars vistes del Trail Carlac | Josep M. Montaner
Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:24h
Les muntanyes de la Val d'Aran esperen pacients la calor de l'estiu mentre veuen gaudir els esquiadors per les seves vessants. El Trail Carlac torna el 16 i 17 de juny amb Les com a epicentre i les muntanyes del Baish Aran com a escenari d'autèntic luxe per viure la millor competició en alta muntanya sota el paraigua de Baishmonix. Un cap de setmana amb cinc curses adaptades a tots els nivells i on no faltaran activitats per compartir en família.

El programa del Trail Carlac 2018 oferirà un total de 5 curses repartides durant tot el cap de setmana, més l'opció d'Ultra Trail per etapes. La competició s'obrirà dissabte 16 de juny amb la Montlude SkyMarathon, de 43 quilòmetres i 4.300 metres de desnivell positiu, que es premiarà amb 4 valuosos punts ITRA. Paral·lelament es disputarà la Montlude SkyRace de 26 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, que atorgarà 1 punt ITRA. Dissabte a la tarda serà el moment de veure en acció als corredors més joves amb el Cross infantil. Diumenge arriba amb un altre dels plats forts del cap de setmana com és la Quatre Lòcs Marathon de 39 quilòmetres amb 2.900 metres de desnivell positiu, i també premiada amb 4 punts ITRA. A més de disputaran dues curses de marcat caràcter popular i molt més assequibles com són la Bòsc de Carlac de 19 quilòmetres amb 1.200 metres de desnivell positiu i la seva germana petita, la Vila de Les, de 9 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu.
 

Participants a la marató de la Trail Carlac. Foto: Josep M. Montaner.


El Trail Carlac va ser el pioner en la fórmula d'Ultra per etapes a la demarcació de Lleida i l'edició 2018 no serà una excepció. Els corredors més preparats podran competir en la fórmula Ultra Trail per etapes completant la Montlude SkyMarathon i la Quate Lòcs Marathon, per totalitzar ni més ni menys de 82 quilòmetres amb 7.200 metres de desnivell positiu. Alguns corredors il·lustres que han participat en el Trail Carlac són Miguel Caballero, vencedor en 2 anys consecutius de l'ultra per etapes, Jordi Gamito, Victor Bernad, Nicolas Bouvier-Gaz, Lluís Oller, Tina Bes, Gemma Avel·li o Mesi Arcos, entre d'altres.

Tots els recorreguts estan minuciosament escollits i transcorren per zones d'alt valor natural, cultural i històric. La sortida i arribada del Trail Carlac es realitzarà a la Plaça der Haro de Les, un municipi emblemàtic conegut per la Crema der Haro que va ser declarada bé immaterial per la UNESCO, des d'on els corredors podran descobrir racons desconeguts de la Val d'Aran, i perles com la Val de Toran, una de les valls més salvatges del Pirineu.

El Trail Carlac és una cursa cuidada al detall per al gaudi de corredors i acompanyants i organitzada des del cor, que compta amb la total implicació dels veïns dels municipis de Les, Bossòst, Bausen i Canejan. El Trail Carlac és l'esdeveniment de referència de Baishmonix i és la pedra angular d'un projecte nascut per a potenciar i promocionar les activitats outdoor a les muntanyes del Baish Aran, que actualment compta amb un Centre Trail amb 13 recorreguts, 2 vies ferrades i diversos sectors d'escalada.

Més informació i incripcions a  www.trailcarlac.com