L'ANC insta els polítics independentistes a construir república i restituir el Govern

L'esborrany del full de ruta es votarà dissabte al secretariat nacional de l'entitat

Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC, en una imatge d'arxiu
Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 0:37h
L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) insta els polítics independentistes a construir república i restituir el Govern cessat per l'article 155. Són dos dels punts clau de l'esborrany de full de ruta que ha avançat TV3 i que es votarà dissabte al secretariat nacional de l'entitat.

Es preveu que el text definitiu s'aprovi a l'assemblea del 18 de febrer. En aquest text s'aposta per la construcció de la república de Catalunya a partir de tres fronts, el del finançament, que inclou el control de la hisenda catalana; el de la justícia, i demana un poder judicial i una fiscalia "imparcials i al servei de la societat catalana", i el de la força pública, que ha de ser "suficient" per garantir la seguretat dels catalans "en les circumstàncies ordinàries i també en les situacions de conflicte".

D'altra banda, l'esborrany que se sotmetrà dissabte a votació del secretariat nacional també aposta per la "restitució del Govern legítim", per la derogació de l'article 155 i per l'alliberament dels "presos polítics" i pel retorn de l'exili dels que són a Brussel·les.