Xàfecs intensos al sud del territori amb calamarsa en diversos punts

A municipis com Horta de Sant Joan o Llagostera han caigut uns dos centímetres de calamarsa | A Cistella, a l'Alt Empordà, s'ha produït un possible esclafit

Calamarsada a Llagostera
Calamarsada a Llagostera | Calamarsada a Llagostera
Redacció
07 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:23h
Aquest dissabte al vespre s'han registrat xàfecs intensos al sud del territori, sovint acompanyats amb tempesta. A diversos municipis de la Terra Alta ha caigut calamarsa o pedra petita. A Horta de Sant Joan el terra de molts carrers ha quedat cobert de blanc per uns dos centímetres de calamarsa. De fet, en aquest municipi s'han registrat 31,2 litres per metre quadrat en només 30 minuts.

Aquesta matinada, les tempestes han avançat cap a la resta del Camp de Tarragona i de Catalunya. En alguns punts, com Llagostera i Lloret, també han anat acompanyades de calamarsa. A Cistella, a l'Alt Empordà, s'ha produït un possible esclafit o Tornado, com es pot veure a les imatges, que ha causat diversos desperfectes al poble. 

Calamarsada a Llagostera Foto: Josep Maria Montaner
 

Calamarsada a Llagostera. Foto: Josep Maria Montaner


Protecció Civil ha activat aquest dissabte la prealerta de l'Inuncat en previsió de fortes pluges que afectaran aquest diumenge bona part del territori català. Unes precipitacions que van acompanyades de vent intens, especialment al Pirineu Occidental i Prepirineu, però també a la zona del litoral. Per això també s'ha activat el protocol per fort onatge a la costa de Tarragona, Barcelona i Girona.

Un canvi de temps que s'ha reflectit amb un descens de les temperatures que s'allargarà uns dies més, fet que no descarta que es produeixin nevades en cotes més baixes del que és habitual. Per tot plegat, des d'Interior es demana "precaució" en els desplaçaments d'aquest cap de setmana.

Al llarg del diumenge, les pluges afluixaran al sud del país i s'aniran concentrant a les comarques de Girona, el nord de Barcelona, costa central i Pirineus. De cara al vespre, les precipitacions amainaran.
 

Calamarsada a Llagostera Foto: Josep Maria Montaner