El retret de Fachin a Coscubiela després de la decisió del Suprem

Tots dos, excompanys de bancada al Parlament, han dit la seva a les xarxes socials i han creuat publicacions

Albano Dante Fachin, al Parlament de Catalunya.
Albano Dante Fachin, al Parlament de Catalunya. | Adrià Costa
Redacció
06 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:19h
Oriol Junqueras seguirà empresonat. Els tres magistrats del Tribunal Suprem (TS) han desestimat per unanimitat el recurs d'apel·lació contra la presó preventiva del líder d'ERC. El veredicte arriba més de dos mesos després de l'ingrés al centre penitenciari d'Estremera. La notícia ha generat tot tipus d'opinions. El sobiranisme ha lamentat profundament que el fins ara vicepresident de la Generalitat continuï empresonat i l'unionisme, en canvi, no li ha donat massa importància.

Dos excompanys de bancada al Parlament, Joan Coscubiela i Albano Dante Fachin, no han coincidit en la lectura dels fets que han tingut lloc aquest matí a l'alt tribunal. En una piulada, Coscubiela ha assenyalat que "si és difícil justificar jurídicament la imputació de delicte de rebel·lió, més incomprensible encara és mantenir presó provisional.

L'exlíder de Podem Catalunya ha carregat contra el portaveu del grup parlamentari dels "comuns" en l'anterior legislatura. També ha través de Twitter, Fachin li ha retret que, amb les seves intervencions a la cambra catalana, "estava apuntalant el discurs que avui fa possible" que Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart continuïn a la presó. "Ara entens perquè t'aplaudia el PP, PSC i Cs?", li ha etzibat.