La primera reacció de Junqueras després de conèixer la decisió del Suprem

Els magistrats de l'alt tribunal ha descartat per unanimitat l'alliberament del líder d'ERC, que continuarà entre reixes a Estremera

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras | Adrià Costa
Redacció
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:13h
Oriol Junqueras seguirà empresonat. Els tres magistrats del Tribunal Suprem (TS) han desestimat per unanimitat el recurs d'apel·lació contra la presó preventiva del líder d'ERC. Junqueras va comparèixer davant del TS dijous i va tenir permís dels magistrats per parlar dos minuts. Va apostar pel "diàleg" i la "bilateralitat", i es va definir com un "home de pau". El veredicte arriba més de dos mesos després de l'ingrés al centre penitenciari d'Estremera.

Ja des de la presó, el fins ara vicepresident de la Generalitat de Catalunya ha difós un missatge a través de les xarxes socials. Junqueras ha apel·lat directament a la ciutadana catalana i li ha demanat que persisteixi, tot i la decisió de l'alt tribunal, "perquè jo persistiré". 

En una contundent piulada, el cap de files republicà ha pregat que "en aquests dies que vindran, mantingueu-vos forts i units. Transformeu la indignació en coratge i perseverança. La ràbia en amor. Penseu sempre en els altres. En el que hem de refer". "Gràcies per tot el vostre suport. Us estimo", conclou la publicació.