La Noguera Pallaresa allargarà la seva navegabilitat aquest estiu

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà aprova el projecte de construcció de la rampa que salvarà el salt de l’Hostalet de Sort

Redacció
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:04h
Tres barques de ràfting baixant pel Noguera Pallaresa
Tres barques de ràfting baixant pel Noguera Pallaresa | Eurocup Ràfting
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat el projecte per millorar la connectivitat fluvial del riu Noguera Pallaresa al salt de l’Hostalet, al terme municipal de Sort, on es construirà un pas lateral en forma de rampa d’uns 12 metres que permetrà que les embarcacions de ràfting i altres tipus d’esports d’aventura puguin continuar el seu descens sense interrupcions fins el pantà de Sant Antoni.

L’actuació del Consell del Sobirà, que comportarà una inversió de 278.000 euros obtinguts a través de fons europeus del programa Interreg, es complementarà amb la del salt de Sossís, a Conca de Dalt. L’ens comarcal preveu que la construcció de la rampa estigui enllestida abans de l’estiu. 

Aquestes accions permetran fer navegable el riu en els 50 quilòmetres que van d’Escaló a la seva desembocadura a l'embassament, a la Pobla de Segur, i tot indica que aportaran noves oportunitats de negoci en el camp dels esports d'aventura, però sobretot permetran augmentar en seguretat en quan a les activitats que es practiquen a la Noguera Pallaresa. 

El Consell del Sobirà també ha aprovat la tematització de la xarxa de senders històrics al voltant de l'embassament de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu. Amb aquesta actuació es vol recuperar aproximadament dos quilòmetres de l'antic sender que unia Sant Pere del Burgal amb l'església de Santa Maria d'Àneu. Aquest projecte suposarà una inversió d'uns 50.000 euros.

Aquestes actuacions formen part del projecte GPS Turisme (Green Pyrenees Slow Tourism), un projecte col·laboratiu entre cinc territoris d’ambdues bandes del Pirineu, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i amb la participació de vuit socis, entre els quals també s’hi troba el Consell del Sobirà i tres entitats franceses, amb l’objectiu de fomentar i promocionar el patrimoni natural i cultural dels Pirineus a través del desenvolupament d'un model integral de turisme vinculat a la mobilitat sostenible.