Reñé torna el llibre al president d'Aragó amb una foto del Museu i Ros diu que encara no té opinió

L'alcalde de Lleida assegura que encara no s'ha pogut llegir la publicació, on hi ha un pròleg crític amb l'independentisme

Joan Reñé, president de la Diputació
Joan Reñé, president de la Diputació | ACN
04 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:38h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha sumat a la indignació dels alcaldes lleidatans que van rebre un llibre del president d'Aragó en el qual criticava l'independentisme al pròleg i ha decidit retornar-lo. Reñé ho ha fet, a més a més, adjuntant la felicitació de Nadal que ha fet enguany l'organisme i on s'hi veu les lleixes buides on hi havien les obres traslladades a Sixena.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha indicat que va rebre el llibre poc abans de Nadal, per bé que apunta que encara no l'ha llegit i que, per tant, encara no pot donar la seva opinió. 

Diversos alcaldes també han indicat que retornaran el llibre i que, a més, ho faran amb l'acompanyament d'una carta. És el cas del batlle d'Alcarràs, Miquel Serra, que ha declarat que demanaran a l'Aragó el respecte a la voluntat dels catalans. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, indica que enviarà al govern aragonès un exemplar de la sèrie Comtes, que versa sobre l'origen de Catalunya.