Polèmica

Reñé torna el llibre al president d'Aragó amb una foto del Museu i Ros diu que encara no té opinió

L'alcalde de Lleida assegura que encara no s'ha pogut llegir la publicació, on hi ha un pròleg crític amb l'independentisme

per Àlvar Llobet , 4 de gener de 2018 a les 11:07 |
Joan Reñé, president de la Diputació | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha sumat a la indignació dels alcaldes lleidatans que van rebre un llibre del president d'Aragó en el qual criticava l'independentisme al pròleg i ha decidit retornar-lo. Reñé ho ha fet, a més a més, adjuntant la felicitació de Nadal que ha fet enguany l'organisme i on s'hi veu les lleixes buides on hi havien les obres traslladades a Sixena.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha indicat que va rebre el llibre poc abans de Nadal, per bé que apunta que encara no l'ha llegit i que, per tant, encara no pot donar la seva opinió. 


Diversos alcaldes també han indicat que retornaran el llibre i que, a més, ho faran amb l'acompanyament d'una carta. És el cas del batlle d'Alcarràs, Miquel Serra, que ha declarat que demanaran a l'Aragó el respecte a la voluntat dels catalans. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, indica que enviarà al govern aragonès un exemplar de la sèrie Comtes, que versa sobre l'origen de Catalunya.

 

Participació