Els «privilegis» dels regidors de la Paeria

El consistori dota els edils de diversos avantatges que no són ben vistos per algunes formacions polítiques

05 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:29h
Imatge de part de l'equip de govern
Imatge de part de l'equip de govern | Àlvar Llobet
Ser regidor de la Paeria porta implícit un paper representatiu que des del consistori es veu com una tasca que mereix una consideració especial. A l'inici de la legislatura, als paers se'ls indica quins seran els "privilegis" que tindran per haver estat escollits per la ciutadania durant quatre anys.

Així, els regidors tenen passis d'honor a la Fira de Lleida, obsequis per Nadal, entrades gratuïtes per la llotja del Camp d'Esports i del pavelló Barris Nord, invitacions per a obres de teatre i espectacles a la Llotja i per a l'Auditori Enric Granados, tiquets gratuïts per a dinars i sopars i targetes d'aparcament gratuït que, en alguna ocasió, s'han fet anar sense massa miraments. El regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, que ha aparcat el seu vehicle d'alta gamma en diversos indrets del Centre Històric d'ençà que va arrencar el mandat, el juny del 2015. Els edils també tenen accés a abonaments en activitats en les quals la Paeria hi col·labora com diversos sopars i dinars de congressos i trobades d'associacions veïnals i entitats culturals. 

La qüestió d'aquests "avantatges" no s'havia posat mai en qüestió a la ciutat fins que les noves formacions que han entrat al plenari com la Crida per Lleida, el Comú o ERC han posat en dubte (en diferents graus de queixa) la necessitat d'aquestes despeses i han decidit no utilitzar-les. Defensen que els regidors no han d'estar per damunt de la resta de la ciutadania, motiu pel qual s'han negat, fins i tot, a assistir a actes públicS des de les zones reservades a les autoritats, com és el cas dels cupaires i els comuns. La darrera renúncia que s'ha vist al consistori lleidatà ha estat el retorn dels regals de Nadal per part dels edils de la Crida, que han donat els "presents municipals" a entitats socials.