Aragó regala un llibre amb un pròleg crític amb l'independentisme i encén els alcaldes lleidatans

El president aragonès i el de la Diputació carreguen contra "la desraó absoluta del plantejament secessionista"

Javier Lambán, president d'Aragó
Javier Lambán, president d'Aragó | Arxiu
03 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:02h
El govern d'Aragó ha regalat a diversos ajuntaments lleidatans propers a la Franja el llibre "Tejidos de vecindad", una publicació editada per l'organisme aragonès i que aposta per la concòrdia i el bon veïnatge entre Catalunya i Aragó. La polèmica ha saltat, però, pel pròleg escrit "a quatre mans" entre el president aragonés, Javier Lambán, i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez. Segons apunta Segre, en el text es carrega contra "la desraó absoluta del plantejament secessionista" i, alhora, es recorda el cas de les obres de Sixena i l'oposició del Govern al trasllat i la presumpta voluntat de traslladar aigua del l'Ebre a Barcelona.

Diversos alcaldes, segons el rotatiu, ja han indicat que retornaran el llibre i que, a més, ho faran amb l'acompanyament d'una carta. És el cas del batlle d'Alcarràs, Miquel Serra, que ha declarat que demanaran a l'Aragó el respecte a la voluntat dels catalans. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, indica que enviarà al govern aragonès un exemplar de la sèrie Comtes, que versa sobre l'origen de Catalunya.

Aquesta és la darrera polèmica del govern de Lambán després que carregués els neulers contra l'independentisme en el seu discurs d'Any Nou, que va fer des de Sixena, i que posés en dubte la tasca dels conservadors del Museu de Lleida un cop traslladades les obres, el passat 11 de desembre.