La Diputació aprova els ajuts a projectes locals que permetin reduir les emissions de carboni

La proposta de l'organisme és finançar un 25% del que correspongui als ajuntaments

Redacció
29 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:07h
Imatge de Joan Reñé durant el ple
Imatge de Joan Reñé durant el ple | ACN
El Ple Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres a les normes reguladores del procediment de concessió de subvencions directes a projectes singulars d'entitats locals de la demarcació per afavorir el pas a una economia baixa en carboni.

Aquesta línia d'ajuts de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía va adreçada a ajuntaments de menys de 20.000 habitants i la proposta de la diputació lleidatana és finançar un 25% del que correspongui als ens locals. Altrament, la sessió també ha donat llum verda al projecte de millora de la carretera de Gavet de la Conca (Pallars Jussà). En el darrer Ple del 2017, entre altres qüestions, la Diputació de Lleida també ha aprovat la pròrroga del conveni de col·laboració amb l'IRBLleida-Fundació Dr. Pifarré i amb el Servei Català de la Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida.

El Ple de la diputació lleidatana ha aprovat el projecte i l'estudi d’impacte ambiental per al condicionament i millora de 3,670 quilòmetres (del punt 2,830 al 6,500) de la carretera LV-9123, de la C-1412b a Sant Serni, concretament el tram de Gavet de la Conca. Aquesta via ja havia estat objecte de dues actuacions anteriors fins al pont de Gavet, que ara es completaran amb una obra que té un pressupost d'1.936.681 euros. L'estudi d'impacte ambiental respon al fet que aquest tram es troba dins la Xarxa Natura 2000 de les serres del Montsec, Sant Mamet i Mitjana.

Altres dels punts que s'han aprovat durant la sessió fan referència, d'una banda, a la pròrroga del conveni de col·laboració amb l'IRBLleida-Fundació Dr. Pifarré i amb el Servei Català de la Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida, anualitat 2016, i de l'altra, a la cessió d'ús al Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació de Lleida, d'un pis per ser utilitzat com a seu del col·legi, durant l'any 2018.

El Ple d'aquest divendres que ha estat el darrer de la diputada i alcaldessa d'Anglesola (Urgell), Rosa Maria Mora, que tal com estava previst des de l'inici del mandat, ha finalitzat la seva dedicació a la institució. El president Reñé li ha agraït el treball i el compromís dedicat a la Diputació de Lleida.