Els Mossos d'Esquadra es queixen de la brutícia als cotxes policials de Ponent

El sindicat USPAC assegura que hi ha una manca del servei de neteja

Imatge de l'interior d'un vehicle
Imatge de l'interior d'un vehicle | ACN
Redacció
29 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:33h
El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha fet arribar diverses queixes als màxims comandaments de la Regió Policial de Ponent davant "l'acumulació de brutícia" i la "manca de neteja" dels vehicles policials que el cos té al territori però sobretot a la comissaria de Lleida.

Segons el sindicat policial, arran de les seves queixes es va acceptar incrementar el número de vehicles a netejar cada setmana tot i que des d'USPAC consideren que la mesura "no ha acabat funcionant" ja que segueixen havent-hi "vehicles molt bruts".

El sindicat recorda que abans eren les mateixes patrulles d'agents qui portaven a rentar els vehicles en túnels de rentat o en alguna benzinera -si només s'havia de rentar el vehicle per fora-, mentre des de fa pocs anys es va prohibir aquesta solució i es va contractar una empresa perquè anés a la comissaria a fer la neteja interior i exterior dels vehicles malgrat que "aquest canvi de sistema no ha funcionat mai correctament", segons USPAC. 

El col·lectiu recorda que els vehicles policials funcionen les 24 hores del dia i remarca que "quan hi ha boira o plou encara s'embruten més". Per això, USPAC defensa que els vehicles "s'han de poder rentar quan estiguin bruts i no un cop al mes perquè li toca així". En aquest sentit, el sindicat posa l'exemple de les Garrigues on "no tenim cap lloc on rentar el vehicle, ni per dins ni per fora, en cas que ho necessitem amb certa diligència", fet que USPAC considera "lamentable".