Vicent Sanchis assegura que la reforma de l’IVA «destrueix» la programació de TV3

El director de la televisió pública catalana adverteix que els principals programes de la cadena estan en perill i detalla una situació "terrorífica"

Redacció
29 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:33h
Vicent Sanchis, director de TV3.
Vicent Sanchis, director de TV3. | Adrià Costa
La programació de TV3 camina per la corda fluixa. Cristóbal Montoro reclama 167 milions d'euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per l'IVA de les subvencions de la Generalitat entre els anys 2015 i 2017. El director de la cadena pública, Vicent Sanchis, adverteix que la reforma de l'imposat "destrueix" la programació i "ensorra" l'audiovisual català.

TV3 ja ha cancel·lat el programa Tarda Oberta, al·legant precisament motius econòmics, i la factura pot hipotecar d'extrem a extrem els propers mesos dels mitjans de comunicació públics de Catalunya. En una entrevista al programa Versió RAC1, Sanchis augura un futur incert per a la CCMA i subratlla que tota la programació quedarà afectada.

"Estem intentant fer-ho d'una manera gradual. Es notarà menys al principi, però a partir del març i l'abril es notarà en tota la programació externa i en programes de màxima audiència. Tot plegat ens deixa en una situació terrorífica", detalla el director. Ara per ara, la retallada de pressupost està afectant bàsicament els acords amb productores externes.

Tot i el context pessimista en què s'ha instal·lat TV3, Sanchis descarta el tancament de la cadena: "ho posem negre, però no tan negre per tancar TV3. Es pot continuar fent televisió, però cada vegada serà més producció interna".