El govern de la Paeria es nega a denunciar l'actuació de la policia espanyola a Lleida l'1-O

Àngel Ros assegura que ha de ser la fiscalia la que prengui les decisions

28 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:46h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
El govern de la Paeria no es querellarà contra els responsables de l'actuació policial del passat 1 d'octubre a la ciutat de Lleida durant la jornada del referèndum. El Paer en cap ha tancat la porta a aquesta possibilitat després que el grup municipal del PDECAT ho hagi sol·licitat al ple. La formació que lidera Toni Postius apunta que aquesta denúncia s'ha presentat en altres municipis, un argument que ha contestat Ros assegurant que l'Ajuntament de Lleida ja va decidir fa dos anys no personar-se com acusació particular en cap causa.

L'alcalde socialista indica que ha de ser la fiscalia la que prengui les decisions en aquesta qüestió, per bé que ha tornat a remarcar que considera "desproporcionada" l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Ros i Postius van protagonitzar una tensa enganxada durant el ple del 6 d'octubre arran de les càrregues policials que es van viure en diversos col·legis electorals de la capital de Ponent i de les declaracions de l'alcalde, que en un primer moment va assegurar que considerava adequada l'actuació de la policia espanyola.