Sixena demana que la policia entri al Museu de Lleida «per la força si cal» a buscar l'obra que falta

L'ajuntament ha presentat un escrit al Jutjat de Primera Instància d'Osca

Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Detall del quadre que falta per entregar
Detall del quadre que falta per entregar | Museu de Lleida
​L'Ajuntament de Vilanova de Sixenaha presentat un escrit al Jutjat de Primera Instància d'Osca sol·licitant que s'autoritzi l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida, amb l'ús de la força si fos necessari, per confiscar el quadre de la Immaculada que faltava en les obres traslladades al Monestir de Sixena.

L'advocat de l'Ajuntament, Jorge Español, ha assegurat en declaracions a Europa Press que en el seu escrit, presentat 16 de desembre, sol·licita que la Policia Judicial, el Grup de Patrimoni Històric de la Guàrdia Civil-UCO, entri al museu perquè confisqui el quadre. Demana que el trasllat es realitzi en companyia del perit judicial i dels altres perits que les altres parts hi vulguin enviar, i amb presència dels advocats i procuradors de les parts, però sense cap càrrec polític.

Així, el lletrat del municipi reclama que ni en el moment de la confiscació ni en el de l'entrada de la peça al monestir hi hagi polítics i que, si els hi hagués, se'ls adverteixi de poder cometre delicte de desobediència a l'autoritat judicial. Español sosté que l'Ajuntament de Sixena planteja l'entrada de la policia judicial "perquè el Museu de Lleida deixa molt clar" en l'escrit que ha enviat al jutge que és el jutjat el que ha d'anar a cercar la peça.

Es tracta d'una peça que el Museu de Lleida no va lliurar l'11 de desembre en l'execució provisional de la sentència -que no valida la compra de les obres-, quan tècnics, acompanyats per policies, es van endur 43 peces i un alabastre del mateix cenobi que el museu va lliurar a canvi d'aquesta, que s'havia extraviat.

El museu va localitzar quatre dies després l'oli de la Inmaculada extraviat, i va assegurar llavors que esperava instruccions per saber quan algun cos policial recolliria la peça, que havia estat en dependències del Bisbat de Lleida al costat d'altres objectes de l'antic Museu Diocesà des de la dècada de 1970.
 

L'obra que falta per entregar Foto: Museu de Lleida