La Paeria adquirirà l'antic convent de les Josefines per ubicar-hi el centre per a persones sense llar

L'ajuntament realitzarà la compra, per un import de 800.000 euros, amb càrrec íntegrament al pressupost municipal del 2018

Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
27 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:46h
La Junta de govern local de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimecres el text del compromís d'adquisició de les finques ubicades al número 18 del carrer Acadèmia propietat de l'Instituto de Religiosas Hijas de San José i que acollien el convent de les Josefines. D'aquesta manera, la Paeria i les entitats amb qui integra el Consorci de Persones sense Llar de Lleida –el Bisbat de Lleida, Arrels i Càritas- situaran en aquest espai el nou centre per a persones sense llar de la ciutat.

L'adquisició, per un import de 800.000 euros, l'assumirà íntegrament l'Ajuntament de Lleida que, posteriorment, cedirà a l'esmentat consorci l'ús de l'immoble. Així, es podrà destinar a la seva rehabilitació i a la posada en marxa de l'equipament el milió d'euros que l'Ajuntament de Lleida va rebre per la venda d'una finca deixada en herència a la Paeria perquè financés un projecte benèfic.
 
Després de la l'aprovació per part de la Junta de govern local, l'Ajuntament de Lleida trametrà aquest text de compromís d'adquisició al Departament de Governació de la Generalitat.