Foie micuit amb trompetes de la mort

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Foie micuit amb trompetes de la mort
Foie micuit amb trompetes de la mort | Dolors Mateu
Dolors Mateu
26 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:40h
A partir d'un dels sistemes que vaig aprendre per fer micuit i que explico a Foie micuit amb pebre de Sishoan (aquí) es poden fer altres receptes afegint ingredients que combinin amb el foie. En aquest cas i com ens agraden molt els bolets, he fet aquesta terrina amb trompetes de la mort.
 
Ingredients:
150 gr. de trompetes de la mort deshidratades
300 gr. de foie fresc
50 cc. de vi Porto
sal, pebre negre
 
Traieu el foie de la nevera una hora abans per poder manipular-lo bé.
Trossegeu les trompetes de la mort, renteu-les molt bé amb molta aigua i poseu-les a rehidratar almenys 1 hora. Escorreu-les be i reserveu l'aigua de hidratar-les, colada.
 
Netegeu el foie fresc de les venes que pugui tenir.
Agafeu un tros petit i passeu-lo per la paella calenta, reserveu.
 
En aquest greix del foie salteu els bolets durant uns 5 - 7 minuts.
Saleu i remeneu bé. Reserveu.
 
En aquesta mateixa paella poseu el vi de porto i quan estigui calent afegiu la resta del foie trossejat, salpebreu i deixeu-ho  coure uns 2 minuts remenant de tant en tant.
Afegiu el tros que hem saltat primer i retireu-ho del foc.
 
Poseu en un motlle de silicona capes alternes de bolets i foie cuit amb el porto juntament amb el greix que s'ha desprès. 
Guardeu a la nevera unes 5 hores.
 
Desemmotlleu i servir acompanyat amb torradetes de pa.
 
NOTA: L' aigua resultant de rehidratar els bolets es pot congelar per després emprar-la en altres elaboracions, (per exemple Arròs amb bolets   , Arròs de carn i bolets (amb llenya)  , Risotto d'espàrrecs amb trompetes de la mort o qualsevol  guisat de carn.
** No he posat el nombre de comensals ja que en tracta d'un aperitiu,  com orientació unes 4-6 persones.
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.  
 
Blog de cuina de la dolorss