Tardà, implacable amb Borrell: «Ha quedat retratat per sempre més»

El diputat d'ERC al Congrés carrega amb força contra Borrell per un article en què l'exdirigent socialista demana "evitar la divisió" a Catalunya

Joan Tardà i Gabriel Rufián, a l'acte central d'ERC.
Joan Tardà i Gabriel Rufián, a l'acte central d'ERC. | Adrià Costa
Redacció
25 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:35h

L'exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, ha estat un dels protagonistes de la campanya electoral del 21-D. Les seves punyents declaracions contra l'independentisme en els actes del PSC previs als recents comicis al Parlament de Catalunya han copsat l'actualitat en repetides ocasions. Borrell ha arribat a afirmar que calia passar "el desinfectant" per deixar enrere el procés.

Precisament, fent referència a aquestes desafortunades paraules, el diputat d'ERC Joan Tardà ha carregat amb força contra l'exdirigent socialista. El republicà critica un article de Borrell a El Periódico, titulat "división cronificada", i que demana fer "tot el possible" per evitar que la discòrdia faci arrels a la societat catalana i sigui "impossible la convivència".

Tardà etziba que "poques persones han quedat més retratades per sempre més que Josep Borrell" i li retreu que demani convivència "quan aquests darrers dies destil·lava odi, tot afirmant que calia desinfectar Catalunya i els independentistes".