La Paeria licita obres de millora al barri de Noguerola per valor de més d'1,1 milions

S'ampliaran els espais per a vianants, es crearan noves places i es renovarà l'enllumenat més antic, entre altres mesures

Redacció
24 de desembre del 2017
Actualitzat a les 0:42h
Fèlix Larrosa, regidor d'Urbanisme
Fèlix Larrosa, regidor d'Urbanisme | Àlvar Llobet
L'Ajuntament de Lleida ha licitat la millora de l'accessibilitat i infraestructures viàries i de serveis en diversos carrers del barri del Portal de Magdalena-Noguerola per un import de 1.182.296,47 euros, segons ha informat el consistori aquest dissabte. La Paeria ja va portar a terme, entre els anys 2008 i 2010, diverses obres de millora del carrer Comerç, carrer del Nord, Vila Antònia i Plaça Noguerola.

Amb el projecte actual es faran noves actuacions per millorar la distribució dels espais i la gestió de la mobilitat, amb l'ampliació dels espais per als vianants, la millora de les infraestructures de paviments i serveis, així com l'ordenació dels espais lliures resultants en forma de petites places amb nova jardineria i vegetació en general. També es renovarà l'enllumenat més antic. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha assegurat que "les obres, importants per la seva magnitud, comportaran un canvi molt substancial al barri i una clara millora de la qualitat de vida i el confort dels seus veïns, veïnes i comerços".
 
L'objectiu del projecte és la millora de les condicions globals dels carrers Alcalde Fuster, plaça Pare Sanahuja, Maria Sauret, Passatge Santa Isabel, carrer del Riu, Passatge Miquel Fargas, carrer del General Brito i placeta amb carrer del Riu i carrer Ramon Castejón, entre altres espais.

El projecte també contempla l'ampliació de les voreres i el manteniment d'un aparcament en filera continu al carrer General Britos amb vorera i calçada a diferent nivell. Els espais d'estacionaments, guals de vehicles i els carrers secundaris com del Riu, Miquel Fargas o Passatge Santa Isabel es pavimentaran amb llambordes prefabricades de formigó de color i textures definides, més resistents a les càrregues de trànsit. Les voreres seran més grans que les dels espais d'estacionament, però amb el mateix color i textura.

La jardineria serà en forma de plantació d'arbres en filera com al carrer General Britos, o bé la implantació de jardineres amb capacitat suficient per allotjar arbres, arbusts i petita arbustiva a la resta de carrers. També i hauran jardineres i plantacions al carrer Comerç.

D'altra banda, el projecte incorpora també la renovació de les instal·lacions d'enllumenat velles i s'adequarà el nou enllumenat a la nova distribució en funció de la presència dels arbres. Es contempla la instal·lació de noves columnes i lluminàries a les placetes projectades, i també la inclusió de columnes a les placetes que inclouen nous serveis integrats com punts de recàrrega o endolls, dispositius wifi, etcètera. El mobiliari urbà es distribuirà per tot el barri i els bancs es concentraran a les placetes.

Els treballs de millora s’allargaran aproximadament uns cinc mesos.