La factura del gas s'encarirà a partir de l'1 de gener del 2018

L'encariment de la matèria primera en els mercats internacionals provoca la pujada de preus

per Redacció, 23 de desembre de 2017 a les 21:19 |
Els fogons d'una cuina encesos | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els fogons d'una cuina encesos Foto: Pixabay


Males notícies de cara a l'any que ve pel que fa a la factura del gas. El dia 1 de gener està previst les tarifes d'últim recurs (TUR) del gas natural pugin un 6,2% de mitjana respecte a l'últim trimestre del 2017. El motiu de la pujada dels preus per al primer trimestre de 2018 es produirà a causa de l'augment del preu del gas en els mercats internacionals. Aquesta matèria primera s'ha encarit un 18,8%.


El govern espanyol, tot i l'augment del preu, mantindrà congelada la part regulada de la factura de gas durant el 2018. Aquesta part fa referència als peatges que es cobren per l'ús de les infraestructures i pel cost de l'energia.

Què és la tarifa TUR?


Molts consumidors es pregunten què és la tarifa TUR, doncs això fa referència a una per contractar el gas natural. El preu el fixa el govern espanyol a través de revisions cada tres mesos. A l'Estat hi ha almenys 1,8 milions de clients de gas natural que tenen tarifes TUR i 7,8 milions que són subministrats en el mercat lliure.

 

Participació