La UdL, en serveis mínims fins al 7 de gener per estalviar uns 66.500 euros

La universitat manté en funcionament les biblioteques de Rectorat i Ciències de la Salut, a més d'altres serveis

Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:07h
La UdL estarà tancada fins el 8 de gener
La UdL estarà tancada fins el 8 de gener | Arxiu
La Universitat de Lleida (UdL) tanca les seves portes al públic durant setze dies aquest Nadal per estalviar uns 66.500 euros (40.000 euros en energia, 25.000 euros en neteja i 1.500 euros en comunicacions), una quantitat similar a l'assolida durant els mateixos períodes dels anys anteriors, segons ha informa el vicerector de Campus de la UdL, Jesús Avilla.

La majoria d'edificis suspenen la seva activitat quotidiana entre els dies 23 de desembre i 7 de gener, ambdós inclosos, mantenint un servei de seguretat les 24 hores en tots els campus. Aquest és el setè any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura, que va començar a l'estiu del 2011 coincidint amb les retallades pressupostàries. Es tracta de "deixar les instal·lacions universitàries en serveis mínims durant els períodes d'inactivitat docent per poder fer front a la retallada del finançament públic", segons han explicat des de la Gerència de la universitat lleidatana. 
 
Els dies festius totes les instal·lacions romandran tancades (25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener). Els serveis mínims s'estableixen pels dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre; 2, 3, 4 i 5 de gener. Restaran en funcionament les biblioteques de la Facultat de Lletres, al Rectorat, i Ciències de la Salut, que obriran de 9.00h a 21.00h; a excepció del 5 de gener, que només funcionarà la del Rectorat i fins a les 15.00h. També resten obertes les sales d'estudis de tots els campus de la UdL, menys la de l'ETSEA, segons ha informat la Universitat de Lleida.

El Registre General de la UdL no funcionarà els dies de serveis mínims, donat que hi ha en funcionament el registre electrònic. Així mateix, mantenen la seva activitat l'edifici CREA i la consergeria de l'Edifici Polivalent, al campus de Cappont; al de Ciències de la Salut, l'estabulari i la Unitat docent de la Facultat de Medicina a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, els dos edificis de Biomedicina, que acullen l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; i al campus d'Agrònoms, l'edifici AB.