El Suprem amplia la causa per rebel·lió contra Mas, Rovira, Boya i Gabriel

Marta Pascal i Neus Lloveras també formen part dels investigats

Mireia Boya
Mireia Boya | Martí Albesa
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:35h

Artur Mas i la seva dona, Helena Rakosnik, arribant al TSJC la tercera sessió del judici al 9-N Foto: Isaac Meler


El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha ampliat la causa contra el delicte de rebel·lió a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, a més de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, la cupaire Mireia Boya i la presidenta de l'AMI, Lleus Lloveras, segons ha avançat La Vanguardia.

Serà aquest mateix divendres quan se'ls notificarà la seva nova condició d'investigats, tot i que es desconeix quan els podria fer anar a declarar.

Atestat de la Guàrdia Civil

Aquesta ampliació de la causa arriba l'endemà que la Guàrdia Civil presentés l'atestat policial, al qual va tenir accés NacióDigital, que apunta a una trentena de dirigents independentistes -entre ells Marta Rovira, Anna Gabriel, Artur Mas, Mireia Boya, Carles Viver Pi-Sunyer, Agustí Alcoberro, a més dels membres del Govern- i els atribueix la responsabilitat d'haver dissenyat, dirigit i controlat un pla per arribar a declarar la independència de Catalunya.

El passat 11 de desembre, el jutge del Suprem va demanar nombrosa informació a la Guàrdia Civil per començar a instruir. Entre els informes sol·licitats, volia informació individualitzada dels membres de l'anomenat "comitè estratègic per a la independència" (inclòs al document "EnfoCATs") i quin paper havien jugat en la consecució de la declaració d'independència. En aquell moment, el magistrat no assenyalava ningú però l'informe de la Guàrdia Civil –de 560 pàgines- ja posa noms i cognoms a persones que creu que han treballat de manera concertada amb l'objectiu d'assolir la independència.