Xavier Gabriel, amb la Bruixa d'Or tancada

El controvertit empresari Xavier Gabriel pren una decisió inèdita des de 2003

Xavier Gabriel, propietari de la Bruixa d'Or
Xavier Gabriel, propietari de la Bruixa d'Or | ACN
Redacció / ACN
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:23h
El propietari de La Bruixa d’Or, Xavier Gabriel, ha decidit no obrir l'administració de loteria durant la rifa de Nadal. Aquesta és una nova resposta de Gabriel a les crítiques que ha rebut pel seu posicionament en contra de la independència. Es tracta d'un fet que no havia passat mai des que la popular administració de loteria va repartir el primer premi l'any 2003.

Segons ha informat Catalunya Ràdio, la decisió de Gabriel es pot interpretar com “la culminació d'una escalada de tensió" entre el controvertit empresari i els seus detractors. De fet, aquestes últimes setmanes, Gabriel ha carregat contra els crítics amb el seu posicionament contra la independència: ha atacat el govern de la Generalitat pel seu paper en el procés català i també, fins i tot, l'Ajuntament de Sort i diversos veïns del poble.

Precisament per les seves crítiques als veïns de Sort, l'alcalde, Raimon Monterde, va convidar Gabriel a demanar una disculpa "sincera i honesta" als veïns de Sort pels "atacs" i les "acusacions d’immobilisme, ineptitud i inoperància" a l’Ajuntament de Sort que l’empresari pallarès ha fet els darrers mesos en diferents mitjans de comunicació, l’última, fa uns dies a esRadio.

Ho va fer en una carta oberta que va publicar Pallars Digital. En aquest escrit, Monterde va assegurar que no entén i que li sorprenen les declaracions de Gabriel en contra del consistori i “la falta de respecte” que creu que va demostrar envers la gent que viu al municipi. “Ningú pot pretendre ser respectat quan aquest algú no té respecte pels altres”, va reblar l’alcalde.

Monterde també assegurava que les amenaces de l’empresari pallarès “denoten prepotència” i “intenten crear un fals sentiment de dependència” del poble envers el propietari de l’administració de loteria. Per últim, l’alcalde de Sort va dir que els viatges a Brussel·les “no han costat un sol euro a cap habitant” i va defensar les inversions dutes a terme pel consistori. 

Descens en les vendes de loteria

Pel que fa a les vendes, les administracions de loteria preveuen que la rifa de Nadal, que se sortejarà aquest divendres, acabarà aquest any amb una davallada, que atribueixen sobretot a la tensió política viscuda en els últims mesos.

Algunes administracions identifiquen el boicot en contra d'una rifa que s'identifica amb l'estat espanyol com la causa d'aquest descens i molts han notat una davallada de les participacions en empreses i entitats. L'actualitat política també s'ha fet notar en les terminacions més buscades i els números que contenen el 155 han tingut una gran demanda.