El PSC acusa el PDECAT de «fracturar la societat» i el culpa del cas Sixena

La primera tinent d'alcalde i segona candidata a les eleccions del 21-D, Montse Mínguez, recorda queel partit ha canviat de nom tres cops en quatre anys

Montse Mínguez
Montse Mínguez | Arxiu
Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:23h
La primera Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, ha afirmat que "Toni Postius no pot donar lliçons de compromís quan ell sí que representa el divorci del que ha de ser la gestió política i la legalitat". En referència a les declaracions que ha fet avui el portaveu del PDeCAT a la Paeria en un esmorzar de Nadal amb la premsa, Mínguez ha recordat que "el seu partit s'ha canviat el nom fins a 4 vegades en 3 anys per tapar el famós cas del 3% i la seva mala gestió" i ha afegit que "a més, s'han saltat les lleis, s'han saltat el reglament del Parlament i han fet mal com cap altre govern a la nostra economia". En aquest sentit, ha dit, "han marxat 3.000 empreses de Catalunya i 44 peces d'art del Museu de Lleida per culpa seva. No volíem ni DUI ni 155 i gràcies a ells hem patit les dues".

Mínguez ha lamentat que "mentre l'equip de govern del PSC a la Paeria no hem celebrat el tradicional dinar de Nadal per respecte a la institució i al procés electoral, el PDECAT ha usat un cop més la institució municipal amb interessos partidistes". Montse Mínguez ha apuntat també que "si Postius vol parlar de divorcis, que assumeixi la responsabilitat del que el seu partit ha provocat a la societat, dividint-la i fracturant-la".

Finalment, Mínguez ha afirmat que "el senyor Postius fa un abús del surrealisme i el cinisme: diu que no tindrà cap problema en renunciar a ser diputat al Congrés, quan ja fa almenys tres mesos que hauria d'haver renunciat en pro de la seva república, però alhora segueix reivindicant el mantenir aquest càrrec i s'agafa a la cadira". Mínguez ha conclòs que "un bon polític i un bon governant ha de prendre decisions pensant en el bé de tota la ciutadania; per tant, qui ha demostrat pensar només en els seus, com el senyor Postius, no podrà ser mai un bon alcalde per Lleida".