Balaguer redueix els nivells d'endeutament als anys d'abans de la crisi econòmica

L'equip de govern d'Esquerra governa sense la majoria absoluta que tenia amb l'acord amb el PSC però assegura que se'n surten "raonablement bé"

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat el 20 de desembre a les 0:07h
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | ACN
L'Ajuntament de Balaguer ha reduït els nivells d'endeutament als anys d'abans de la crisi, el 2004, el 2005 i el 2006 i se situa als 8,7 milions d'euros. Així ho ha assegurat l'alcalde Jordi Ignasi Vidal que també ha anunciat una previsió d'inversió de dos milions d'euros gràcies al plantejament d'un crèdit d'1,4 milions. L'amortització anticipada també ha permès reduir els nivells d'endeutament amb la Generalitat i ara se situa en poc més de 200.000 euros.

L'equip de govern d'Esquerra assegura que se'n surt "raonablement bé" després de perdre la majoria absoluta que tenia amb el PSC ja que recentment van decidir posar punt i final a l'acord de govern per discrepàncies amb qüestions relacionades amb el procés d'independència.

En el decurs del tradicional dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació, l'alcalde de Balaguer ha destacat que des del consistori s'ha aconseguit aturar 43 desnonaments i també que s'han pogut tancar una trentena de lloguers socials. Jordi Ignasi Vidal ha assegurat que s'ha acabat amb el "barraquisme" a la ciutat i que de les set barraques que tenien comptabilitzades on hi vivien persones ja no en queda cap.

Finalment, Jordi Ignasi Vidal ha lamentat la intervenció econòmica de la Generalitat que diu que des dels Ajuntaments "s'ha notat" en aspectes com el fet que moltes iniciatives han quedat aturades perquè els seus responsables eren "a la presó a l'exili". Per l'alcalde de Balaguer, aquesta situació "no té sentit" i espera que properament es recuperi la normalitat.