L'ANC denuncia al jutjat el tancament de la web sense cap notificació oficial

Ja fa gairebé dos mesos que està clausurada i l'entitat considera que s'estan vulnerant drets fonamentals

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:25h

Web de l'ANC després de ser intervinguda per la Guàrdia Civil Foto: NacióDigital


L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dimarts una denúncia als jutjats de guàrdia de Barcelona contra el tancament de la seva pàgina web. L'entitat sobiranista remarca que no ha rebut mai cap notificació oficial i que el portal està clausurat des del 25 de setembre.

Per això, han presentat una denúncia per coaccions, prevaricació i contra els drets fonamentals contra la llibertat d'expressió i d'informació. L'ANC considera que la web ja hauria d'haver estat reoberta, perquè ja ha passat el referèndum de l'1-O, i se'ls hauria d'haver comunicat el motiu. En l'escrit, assenyala que s'estan vulnerant els seus drets i apunta que podria suposar un delicte de prevaricació si ho ha ordenat la Guàrdia Civil o la Fiscalia.

Intervenció de matinada

En els dies previs al primer d'octubre, el govern espanyol va dirigir el punt de mira cap a les pàgines web de les entitats que hi havia darrere de l'organització del referèndum d'autodeterminació. La nit del 25 al 26 de setembre, la pàgina del web de l'Assemblea Nacional Catalana va ser intervinguda per la Guàrdia Civil sense notificació prèvia, segons van informar des de l'entitat independentista. En aquell moment, Adrià Alsina, el cap de comunicació, va comunicar a través seu compte de Twitter: "Ja hi som. A Espanya la Guàrdia Civil ja pot tancar el web d'una entitat privada legal sense notificació prèvia. Hola, dictadura".