El Solsonès es planteja multes per als ciutadans que no reciclin bé

L'objectiu és assolir el 90% de recollida selectiva l'any 2030

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:27h
Imatge del dipòsit controlat del Solsonès
Imatge del dipòsit controlat del Solsonès | ACN
La comarca del Solsonès té més de 800 masies dispersades en un territori de 100.000 hectàrees i pocs nuclis urbans. La idiosincràsia d'aquesta comarca, única a tot el país, fa necessari un sistema de recollida selectiva especial per reduir, al màxim, la generació de residus.

Per aquest motiu, el Solsonès participa en un estudi de l'Agència Catalana de Residus que té com a objectiu assolir el 90% de recollida selectiva l'any 2030. Entre les propostes, hi ha la possibilitat de reduir els punts de recollida a les masies per estalviar econòmicament i identificar l'usuari per conèixer la identitat del propietari de la bossa d'escombraries i poder avisar-lo o multar-lo en cas que no ho faci bé.

Tot i això, els resultats d'aquest treball s'obtindran a mitjans de l'any que ve i es començaran a posar en marxa "tan aviat com els recursos econòmics ho permetin". Per altra banda, el Consell Comarcal té previst gestionar de manera directa el dipòsit del centre de tractaments de residus, situat a Clariana de Cardener, per garantir la seva vida útil durant els pròxims 29 anys.