Ciutadans estén la mà als «comuns» per derrotar el bloc independentista

El candidat de Lleida, Jorge Soler, assegura que se sentiria "còmode" en un govern transversal

Redacció
17 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:01h
Jorge Soler, candidat de C's a Lleida
Jorge Soler, candidat de C's a Lleida | ACN
El cap de llista de Ciutadans (Cs) per Lleida, Jorge Soler, considera que les eleccions del 21-D suposen "una oportunitat única per deixar de parlar del procés, per deixar de banda al nacionalisme i per presentar un projecte alternatiu per poder governar com el que té Cs".

Per això, el candidat assenyala en una entrevista a l'ACN que "la ciutadania no entendria" que el PSC i el PPC no s'unissin a Ciutadans després de les eleccions per "revertir el nacionalisme" i, en aquest sentit, a més d'estendre la mà a aquestes dues formacions, Soler assegura que també "se sentiria còmode" fent-ho als comuns, malgrat "que les declaracions d'aquesta coalició sovint semblen més independentistes" però "els seus votants no ho són", assegura. Tot i que algunes enquestes donen a Ciutadans entre tres i, fins i tot, quatre diputats a la demarcació de Lleida, el candidat prefereix "tocar de peus a terra" i treballar "per obtenir el millor resultat possible". "Perquè això passi ha de sortit molta gent a votar", remarca Soler.
 
El cap de llista de Cs per Lleida es mostra convençut que "no hi haurà una majoria del bloc independentista" el 21-D perquè "el procés s'ha acabat" i assegura que "alguns no tenen res més a oferir que mentides", que "fracturen i separen", i "ara s'ha demostrat sobradament que estaven enganyant". Soler creu prioritari deixar de parlar del procés i "començar a fer-ho de les qüestions que preocupen als ciutadans de Catalunya com són l'economia o temes socials".

El candidat explica que se sentiria "molt còmode" formant un govern "transversal, plural i que representi a tot Catalunya" perquè "en les llistes de l'atur, les llistes d'espera del sistema sanitari o de la dependència no hi ha diferències de si un és d'un o altre bloc polític". Tot i això, lamenta que, veient els resultats que els donen les enquestes, "la resta de formacions estan intentant atreure el votant de la manera més desesperada que poden amb mentides, insultant els rivals i ofenent els votants", cosa que "jo mai faria", remarca.