ERC apel·la a la memòria històrica per derrotar «la bèstia del franquisme actual»

Raül Romeva insta a no tenir por a construir una República que faci possible el retorn a la convivencia "que ha trencat el 155"

Raúl Romeva, a Lleida
Raúl Romeva, a Lleida | ERC
16 de desembre del 2017
Actualitzat a les 2:27h

Recordar el passat per guanyar el futur. És el missatge que ha enviat aquest divendres el candidat d'ERC, Raül Romeva, en el míting central que la formació ha fet a Lleida. Romeva ha cridat a construir la República "de la convivència" i derrotar "la bèstia del franquisme que encara existeix actualment".

En aquest sentit, el candidat ha recordat els treballs d'exhumació que s'estan fent a la comarca de les Garrigues per posar l'accent en la voluntat de reconciliar una Catalunya "trencada ara per l'article 155". Romeva ha animat a omplir les urnes el proper 21-D i a "no tenir por" per treure Oriol Junqueras de la presó, tirar endavant la República i oblidar "una monarquia anacrònica", una idea que també ha repetit Gabriel Rufián, dur contra el front constitucional de Ciutadans, PSC i PP.

El diputat republicà ha situat ERC com la única formació que està en condicions de guanyar "el règim taronja" que lidera Inés Arrimadas, i ha fet befa del discurs de la "gent normal" que proclama el partit unionista. "Si marxar del Parlament per no condemnar el franquisme i avalar els cops de porra de l'1 d'octubre és ser gent normal, estic molt content de ser anormal", ha dit Rufián, ovacionat per les 400 persones que s'han acostat fins al pavelló de Magraners de Lleida. 

L'acte ha comptat també amb la participació de la candidata de Lleida, Meritxell Serret, que des de Brussel·les ha cridat a omplir les urnes el proper 21-D. La consellera d'Agricultura ha donat les gràcies pel suport rebut durant les darreres setmanes.

Maragall titlla Iceta i Ros de "cavalls de Troya de l'estat espanyol a Catalunya"

Qui també ha agraït el suport ha estat Ernest Maragall, l'exconseller del PSC que ha criticat els postulats actuals de la formació de Miquel Iceta, a qui ha titllat juntament amb Àngel Ros de "cavall de Troya de l'estat espanyol a Catalunya".

Maragall ha indicat que una de les raons per les quals ha participat al míting ha estat "per demanar perdó en nom dels socialistes ja que qui ho ha de fer no ho fa".